JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fyrte løs mot regjeringen

Venstres leder Trine Skei Grande tok et kraftig oppgjør med regjeringens klimapolitikk i sin første tale som leder til landsstyret lørdag.

Landsstyret ble møtt med en meningsmåling i Dagens Næringsliv der oppslutningen bare var på 2,6 prosent.

– Politikk er ikke magi. Det er beinhardt arbeid fra mange som jobber i lik retning. Men hardt arbeid nytter. Vi ser nå at den liberale nerven treffer flere og flere steder. Liberale partier er med i styringen i mange land. Gjennom knallhardt arbeid kommer også vår tid, oppmuntret partilederen.

Talen ble preget at et oppgjør med regjeringens klimapolitikk. Hun hevdet at regjeringen har skjønt miljøproblemene, men ikke vil gjøre noe med dem.

– Det eneste regjeringen vil er å gjøre norsk olje og gass litt mer miljøvennlig, men ingen vet når, sa Skei Grande og viste til Mongstad.

Hun hevdet at regjeringen driver et spill om CO2-rensing på Mongstad og spurte retorisk om statsministeren allerede i valgkampen visste at månelandingen ikke lot seg gjennomføre.

Mongstad-saken kommer til behandling i Stortinget 18. juni, men Skei Grande er fortsatt tvilende til mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp).

– Venstre tuller ikke med mistillitsforslag. Et mistillitsforslag er en alvorlig sak. Derfor synes vi det er viktig at alle kort ligger på bordet før vi konkluderer. Vi har mange spørsmål. Om det viser seg at regjeringen har ført velgerne bak lyset, skal vi få sviket fram, sa Skei Grande. (ANB–NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse