JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sp åpner for heroindebatt

Sp-leder Liv Signe Navarsete åpner for debatt om å gi heroin til narkomane.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg i utgangspunktet er noe skeptisk, men jeg ønsker ikke å legge lokk på den diskusjonen, sier Liv Signe Navarsete til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette er en sak der det er svært delte meninger i Senterpartiet. Jeg har bestemt med for å legge til rette for en prosess der vi skal diskutere dette med et åpent sinn i partiets organer, sier Navarsete.

Har vært feige

Senterungdommens leder Johannes Ringdal vil gi leger adgang til å gi heroin til de tyngste narkomane, i tråd med forslaget fra utvalget som Thorvald Stoltenberg har ledet.

– Senterpartiets ledelse har vært feige og fraværende i rusdebatten. Nå må vi ta denne debatten både i Senterpartiet og inn mot regjeringen, sier Johannes Rindal.

– Det er utopi å tro på et rusfritt samfunn. Derfor må vi åpne for heroinassistert behandling kombinert med yrkestrening og utdanning for de tyngste brukerne, sier han.

Fungerer ikke

– Vi må innse at dagens politikk ikke fungerer. Derfor må det tas nye grep, sier Rindal.

– Så du frykter ikke at heroinforslaget vil være et første skritt mot legalisering av narkotika?

– Nei, dette vil gjelde et fåtall personer. Liberalisering er en helt annen debatt. Her må vi kunne ha flere tanker i hodet samtidig, sier Senterungdommens leder. Han mener det ikke er noen motsetning mellom holdningsskapende og forebyggende behandling på den ene siden og utdeling av heroin til de tunge brukerne, sier Rindal. (ANB)

Annonse
Annonse