JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier nei til heroinforsøk

Politiets Fellesforbund er svært negative til forslaget om at heroin skal inngå i behandling av tunge rusmisbrukere som et forsøksprosjekt.

Det signaliserer at man gir opp å gi denne gruppen et verdig liv, mener forbundet.

– Vi trenger en helhetlig narkotikapolitikk med satsing på rehabilitering og ettervern. I stedet får vi en enda mer uverdig behandling av dem som allerede er nederst på rangstigen, sier forbundsleder Arne Johannessen.

Et flertall i et utvalg ledet av Thorvald Stoltenberg konkluderer blant annet med at heroinavhengige kan få heroin som ledd i behandlingen. Dette hjelpetilbudet skal være et forsøksprosjekt.

– Vi synes dette forslaget føyer seg inn i en utvikling der man i større og større grad gir opp de tyngste rusavhengige og gradvis aksepterer at de blir bundet til rusen for resten av livet. Tidligere igangsatte tiltak som innføring av sprøyterom er skritt på denne veien. Heroinstøttet behandling er et langt skritt videre, sier forbundsleder Arne Johannessen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse