JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må forklare seg

Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen må til Stortinget for å forklare seg om krisetilstandene i politiet.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har besluttet at det blir en åpen stortingshøring etter at Riksrevisjonen kom med knusende kritikk for mangelfull etterforskning av organisert kriminalitet, skriver VG.

– Det var bred enighet i komiteen om nødvendigheten av en åpen høring, sier stortingsrepresentant Hans Olav Syvertsen i KrF.

Høringen vil trolig skje i løpet av første halvdel av oktober. Det er også aktuelt å innkalle riksadvokaten, lederen av Politiets Fellesforbund og noen lokale politimestre til den åpne høringen.

– Vi vil først og fremst ta opp forhold som har med systemsvikt å gjøre, men det er ikke usannsynlig at vi også vil gå inn på enkeltepisoder. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse