JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hagen bekymret for lærlingene

Carl I. Hagen er bekymret for lærlingsituasjonen i helsesektoren. Flere kommuner har nemlig ikke råd til å ta inn lærlinger.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Jeg er redd for at vi kan ende opp med en prekær mangel på kvalifisert personell i helsesektoren, sier Carl I. Hagen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hagen er styreleder i Fremskrittspartiets Seniororganisasjon (FpS), som nå ber kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) om å øremerke midler for å styrke rekrutteringen til helseyrkene.

Ikke råd

FpS skriver i et brev til Halvorsen at flere kommuner, blant annet i Vestfold, ikke har råd til å ta inn helsefagelever som lærlinger.

– Det gir en uholdbar situasjon. Ungdom starter en utdanning de ble oppfordret til fordi det er behov for mer arbeidskraft i helsesektoren. Så opplever de ikke å få lærlingplass. Da får de heller ikke fagbrev, sier Hagen.

Han krever derfor at kunnskapsministeren tar initiativ for å sikre større øremerkede bevilgninger til landets helseforetak og til de kommunale helsetjenestene.

Praksis er viktig

– Det er også uheldig hvis teori skal framheves foran praksis. Lærlingplasser er derfor viktig for å få fram om eleven passer inn i sektoren, framfor å få kunnskap om yrket gjennom romantiske legeromaner, sier Hagen til ANB.

– Nordmenn lever stadig lenger, og behovet for helsetjenester vil ikke bli mindre i årene fremover. Ved å sørge for at helsesektoren sikres en stabil ordning med rekruttering gjennom lærlingplasser og fagbrev, kan vi bedre være i stand til å møte utfordringene i årene fremover, sier Hagen. (ANB)

Annonse
Annonse