JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Raja trekke seg

SV-politiker Akhtar Chaudhry oppfordrer Venstre-politiker og advokat Abid Raja til å trekke seg fra Likestillings- og integreringsnemnda.

– Min oppfordring til Abid Raja er: Trekk deg!, sier Chaudhry til Klassekampen.

Chaudhrys utfall har sammenheng med at Raja er medlem i nemnda som behandler klager på Likestillings- og diskrimineringsombudets uttalelser og vedtak.

– Aktiv part

– Raja er en aktiv part i mange av de spørsmålene nemnda behandler, en aktør. Derfor kan det stilles spørsmål ved hans upartiskhet og objektivitet, sier Chaudhry.

Det var en sak om nemndas behandling av hijabsaken som fikk det til å renne over for Chaudhry.

– Dette er saker Raja mener mye om, og så sitter han plutselig på den andre siden av bordet og skal være upartisk. Og det er viktig at nemnda er upartisk. Dette kan derfor skade nemndas troverdighet, sier Chaudhry.

Raja tar kritikken med ro.

– Det er den sittende regjering, Chaudhrys egen regjering, ved Kongen i statsråd, som har utnevnt meg, vel vitende om mitt partipolitiske engasjement, sier Raja.

– Det er ikke reist spørsmål om min habilitet, og blir det det, regner jeg med å høre fra regjeringshold, legger han til.

Raja er også leder i Utlendingsnemnda, en rolle han har fått kritikk fra Fremskrittspartiet for. Raja sier at han er svært bevisst på hvilke roller og oppdrag han påtar seg. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse