JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjerpet postkamp

Fagforbundet Postkom ønsker å mobilisere folkelig motstand mot EUs nye postdirektiv.

kjell.werner@anb.no

– Vi lanserer nå en egen nettside for å informere om direktivet og få fram våre argumenter, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i Postkom til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Postkom har lenge jobbet mot at EUs tredjepostdirektiv skal bli en del av norsk lov, for det vil ifølge Øverland føre til liberalisering av hele brevpostmarkedet i Norge.

Dyrt og dårlig

Postdirektivet vil ramme lokalsamfunn utenfor Oslo-området i form av dårligere og dyrere posttjenester. Regjeringen er nå inne i en utredningsfase som vil være avgjørende. Postkom antar at regjeringen vil ta stilling til direktivet i løpet av det neste året.

– Vi ønsker å nå fram med informasjon om konsekvensene av postdirektivet for folk, næringsliv og kommuner. Kampanjesiden www.postdirektivet.no er en viktig del av dette arbeidet. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til regjeringens endelige standpunkt i saken. Selv om meningsmålinger viser at et stort flertall av befolkningen er mot å innføre direktivet, er det viktig å gi folk innsikt og argumentasjon i saken, sier Øverland.

Frir til grasrota

Postkom trapper også opp kontakten med kommunestyrer, lokale organisasjoner og partier. Det kan også forventes nye tiltak fra Postkom i tiden fram mot en avgjørelse i regjeringen.

– Vi ønsker at grasrota i Norge skal gi klare meldinger til regjeringen om at gode og pålitelige posttjenester er en viktig del av Norges infrastruktur som bidrar til at folk kan jobbe og bo i hele landet. En slik postpolitikk er nærmest umulig innenfor rammene av EUs postdirektiv, sier Øverland. (ANB)

Annonse
Annonse