JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot sjefen på Facebook

Fire av ti norske sjefer har Facebook-venner blant sine ansatte. Det er ikke smart.

Det mener i alle fall lederen for bemanningsselskapet Adecco.

Det er Respons som har utført undersøkelsen for selskapet. 1.300 ledere har deltatt i undersøkelsen og 43 prosent svarer at de har ansatte som Facebook-venner.

– Det virker som norske sjefer ikke har et bevisst forhold til dette. Folk flest bruker Facebook som et privatområde, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco.

Han er overrasket over at så mange sjefer har ansatte på vennelisten, og sier selv konsekvent nei takk til medarbeidere som vil ha ham som venn.

– Jeg forklarer at jeg bruker Facebook privat og sender dem i stedet en invitasjon til LinkedIn som er et mer profesjonelt rettet nettverk.

49 prosent av kvinnelige ledere i undersøkelsen har Facebook-venner blant sine ansatte, mot 40 prosent av mennene. Over halvparten av lederne i hotell- og restaurantbransjen er nettvenner med ansatte. Det samme gjelder IT-ledere og butikksjefer.

Innen regnskap, økonomi, finans og i helsesektoren er bare én av tre ledere Facebook-venn med ansatte. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse