JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere langtidsledige

71.600 personer var helt arbeidsledige ved utgangen av juni.

Det en økning på 3 prosent sammenlignet med juni i fjor. Arbeidsledigheten er nå på 2,8 prosent, opplyser Nav.

Oslo er det fylket i Norge som har flest arbeidsledige. Arbeidsledigheten i Oslo er nå vesentlig høyere enn gjennomsnittet for resten av landet.

Langtidsledige

– Tallet på arbeidsledige i Norge som har vært registrert ved Nav mellom ett og to år, øker kraftig. Dette tyder på at det er vanskelig for dem som har vært arbeidsledige lenge å finne nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Så mye som halvparten av de arbeidsledige har vært arbeidssøkere i over et halvt år. Det er dobbelt så mange som har vært ledige mellom ett og to år enn det var for ett år siden.

Bygg og anlegg

Arbeidsledigheten øker mest innenfor akademiske yrker og undervisning. Det er færre ledige i bygg og anlegg og i industrien sammenlignet med juni i fjor.

Selv om ledigheten nå går ned innenfor bygg, anlegg og industri er det i disse yrkesgruppene arbeidsledigheten er høyest. Den ligger på landsbasis mellom 4,3 og 4,4 prosent. Lavest er ledigheten innenfor pleie og omsorg med 1,1 prosent.

Oppland, Vestfold, Vest-Agder og de nordligste fylkene fra og med Sør-Trøndelag og nordover har nedgang i arbeidsledigheten.

Oslo verst

Den største økningen er i Sogn og Fjordane med 21 prosent oppgang i ledigheten. Oslo er det fylket i landet som har den høyeste ledigheten, og der øker også tallet på langtidsledige veldig mye.

12.415 personer er helt ledige i Oslo. Det er en økning på hele 6 prosent sammenlignet med juni i fjor. 3,7 prosent av Oslos arbeidsstyrke er helt arbeidsledig.

Høyest ledighet er det i bydel Gamle Oslo. Lavest er ledigheten i Vestre Aker og Ullern.

Vendepunkt?

Justert for sesongvariasjoner har ledigheten både i Norge og i Oslo ikke hatt noen sterk økning det siste kvartalet.

– I Oslo har ledigheten bare økt med 125 personer disse tre månedene. Det tilsvarer 1 prosent. Det kan være et tegn på at arbeidsledigheten i Oslo har nådd et vendepunkt, sier fungerende fylkesdirektør Henrik Lyng i Nav Oslo.

Høyest arbeidsledighet finner vi i bydel Gamle Oslo. Lavest ledighet er det i bydelene Vestre Aker og Ullern med 2,2 prosent av arbeidsstyrken. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse