JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renholdere i menneskehandel

Kjøpere av renholdstjenester kan være med på menneskehandel uten å være klar over det.

Det sier Birgitte Ellefsen, som er politiets ekspert på menneskehandel. Hun mener det er store mørketall for menneskehandel og tvangsarbeid i Norge, skriver Dagbladet.

Renholdsbransjen er en utsatt bransje. Den bruker underleverandører i utstrakt grad, yrket er lavlønnet, og arbeidstakerne sårbare siden de ofte arbeider alene og når folk ikke er til stede, sier Ellefsen som leder Koordineringsenheten for menneskehandel (KOM) hos politiet.

Hun mener at både i det private og i det offentlige kan det være mange som kjøper tjenester uten å vite at de er med på menneskehandel.

Men menneskehandel er også vanskelige saker siden ingen kommer og anmelder det.

– Mange har ikke en gang begrep om at det er det de er utsatt for. De er sårbare og frykter ofte kontakt med myndighetene, sier hun.

Hun legger til at mange ikke ser på seg selv som ofre. Siden de kommer fra kår som er mye verre slik at de føler de har det mye bedre nå. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse