JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ulstein Verft går til sak

Styret i Ulstein Verft AS er det første verft som har bestemt seg for å gå til sak mot Staten - og Tariffnemndas vedtak om allmenngjøring av norsk lønn ved skips- og offshoreverftene.

Allerede forrige fredag vedtok styret i Ulstein Verft AS å gå til sak mot Tariffnemnda.

Lene Trude Solheim, informasjonssjef i Ulstein-konsernet, forteller på spørsmål fra magasinett.org at vedtaket har vært enstemmig.

– Alt gjennom NHO

– Alt blir kjørt gjennom Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Slik vi forsto, blir saken fremmet for en norsk domstol, sa en ordknapp Solheim.

Ulstein Verft AS var også blant verftene som hadde sendte brev til Tariffnemnda i slutten av november for å få utsatt allmenngjøring. Som magasinett.org skrev om tidligere, fant nemnda ingen grunn til å gjøre om vedtaket sitt. Nemnd-medlem Nina Melsom fra NHO stemte imot.

Trolig norsk domstol

Nina Melsom, avdelingsdirektør i NHO, sier til Magasinets nettavis at arbeidsgiverorganisasjonen "avventer nå svarene fra de andre verftene" som regnes å komme inn til NHO i løpet av de to første ukene i januar.

– Har dere tenkt å fremme saken for en norsk domstol, eller skal den prøves for EFTA-domstolen? – Vi har ikke konkludert helt enda, men det er nok mest sannsynlig at den fremmes for Oslo tingrett. Men vi utelukker selvfølgelig ikke EFTA-domstollen, svarer Melsom.

Flest mulig verft bak søksmålet

Meningen er å samle flest mulig medlemsverft bak søksmålet mot Staten, med Norsk Industri og hovedorganisasjonen NHO som regisserende støtte.

– Når har dere tenkt å fremme saken og hva vil dere saksøke Staten for? – Det er vel ikke usannsynlig at det kan bli mot slutten av januar. Hvordan søksmålet blir utformet, verken kan eller vil jeg si noe om nå, svarer Melsom.

Dermed fortsetter arbeidsgiverne sin kamp mot allmenngjøring av norsk lønn ved skaips- og offshoreverftene over hele landet i domstolen - etter å ha tapt saken i Tariffnemnda.

Annonse
Annonse