JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Taper på brutte valgløfter

Tidligere statsminister Kåre Willoch mener grunnen til at Høyre fosser fram på meningsmålingene, er at den rødgrønne regjeringen ikke oppfyller valgløftene sine.

På de siste meningsmålingene puster Høyre Arbeiderpartiet i nakken. Høyres nestor mener årsaken er åpenbar.

– De rødgrønne har ganske mye sprut når det kommer til ting de vil få til. På en annen side gir de inntrykk av å være litt resignerte. Folk ser jo at regjeringen har lovet så meget mer enn de kan holde. Høyre virker moderate og stabile. Partiets budsjettpolitikk er mye mer moderat enn regjeringens, sier Willoch til Dagsavisen.

Han mener at Ap og de rødgrønne partiene er plaget av at de selv har skapt forventninger om ting som skal løses i en fei, som for eksempel den såkalte månelandingen. Willoch mener at Høyre på sin side har vist det han kaller for «beundringsverdig måtehold» med løfter og forventninger.

Den tidligere statsministeren mener også at han ser tegn på endringer i regjeringen.

– Jeg synes regjeringen framstår som litt mer uorganiserte og rotete enn før. Samholdet virker dårligere enn det gjorde før, sier Kåre Willoch. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse