JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Det er bare sørgelig

Arild Stokkan-Grande (Ap) «sørger i sitt politiske hjerte» etter at hans store forbilde Bjarne Håkon Hanssen ringte ham og forhørte seg om forslaget til nye barnehageregler.

De nye reglene skal hindre såkalte barnehagebaroner i å tjene seg rike på å drive private barnehager.

Tidligere Ap-statsråd Hanssen i PR-byrået First House er engasjert av den private barnehageeieren Espira for å prøve å stoppe regjeringens forslag.

Tidligere kollega, stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande, bekrefter overfor VG Nett at Hanssen ringte ham i mai. Hanssen sa da at han vurderte å ta saken for Espira, og lurte på hvordan saken lå an. Etter samtalen satt Stokkan-Grande med den oppfatning at Hanssen ikke ville jobbe med saken.

Stort forbilde

– Jeg har sorg i mitt politiske hjerte. Han har vært et veldig stort forbilde for meg, en jeg har sett opp til og som har vært en av Aps mest betrodde politikere. Det er ikke til å legge skjul på at dette gjør veldig vondt, sier Stokkan-Grande.

Stokkan-Grande sier han ga Hanssen informasjon som hvem som helst kan finne på regjeringens nettsider, samtidig som han gjorde det klart at regjeringen var samstemt om forslaget.

– Jeg var meget tydelig på at saken har mye prestisje, og at det ikke er noen uenighet i regjeringspartiene. Når vi bruker penger på barnehager skal det komme barna til gode, sier Stokkan-Grande til Trønder-Avisas nettutgave.

Åpen og uproblematisk

Stokkan-Grande sitter i Stortingets familie- og kulturkomité. Han presiserer at Hanssen ikke gjorde noe forsøk på å få tilgang til intern informasjon eller på å få ham til å endre holdning, og at han oppfattet samtalen som åpen og uproblematisk.

– Men jeg synes det er på tide at presidentskapet endrer reglene slik at vi slipper slike situasjoner. Dette er hendelser som undergraver politikernes autoritet. Vi trenger lengre karantenetid og et økonomisk register som også gjelder vararepresentanter, sier Stokkan-Grande. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse