JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får sterk kritikk

Riksrevisjonen refser norsk landbruksforvaltning i en ny rapport.

Fastsatte mål nås ikke, systemene er for komplekse og departementet har for dårlig kontroll og målesystemer.

Rapporten fra Riksrevisjonen dokumenterer at mange av Stortingets vedtatte politiske mål for norsk landbruk er fjernere en realisering nå enn for ti år siden, skriver Nationen.

– Systemet er så komplisert at det nesten ikke er kontrollerbart. Og det er så upresist at det er vanskelig å måle om pengebruken bidrar til å nå Stortingets mål, sier riksrevisor Jørgen Kosmo.

Riksrevisjonens rapport trekker i tvil om departementet i det hele tatt sikrer at forvaltningen skjer i tråd med Stortingets vedtak.

Forsker Svenn Arne Lie setter spørsmålstegn ved om Lars Peder Brekk (Sp) bør fortsette som landbruksminister etter kritikken.

– Brekk har nå fått beskjed av Riksrevisjonen om at skuta er på feil vei. Det er et desperat behov for å diskutere norsk landbrukspolitikk. Da må ikke hans primære jobb fortsatt være å legge lokk på debatten. Nå må det stilles fundamentale spørsmål rundt matproduksjon i Norge, sier Lie til Nationen.

Han peker på at Brekk ved tidligere tilfeller har ment at de som har vært kritiske, har bedrevet elendighetsbeskrivelse.

Lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité mener at rapporten er svært alvorlig.

– Jeg har ikke finlest rapporten, men dette indikerer at det ikke er noe kontroll over landbrukspolitikken, sier Anders Anundsen (Frp).

Han mener kritikken er svært alvorlig og sier at kontroll- og konstitusjonskomiteen vil gå nøye gjennom rapporten i nærmeste framtid. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse