JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oppvask i Ap

Jens Stoltenberg vil gjøre alt for å gjenreise tilliten til Arbeiderpartiet etter elendig oppslutning i meningsmålinger.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Arbeiderpartiet går på nok en smell i augustmålingen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Partiet får bare 22,1 prosent i oppslutning, ned fire prosentpoeng fra junimålingen.

– Dette tar vi alvorlig. Målingen bekrefter og forsterker bildet fra i sommer med en lav oppslutning for Arbeiderpartiet, sier statsminister Jens Stoltenberg til ANB, og lover hardt arbeid for å snu den elendige trenden.

Torsdag ettermiddag utdyper Stoltenberg på bloggen sin hvordan Ap skal reise seg igjen.

– Signaler fra folk om at de ikke er fornøyde med oss skal vi ta på alvor. Det gjør vi. Sammen med Arbeiderpartiets mange tillitsvalgte skal vi gjøre alt vi kan for å gjenreise tilliten, skriver Stoltenberg.

Statsministeren understreker at regjeringen har fått på plass store og viktige seirer, «fra full barnehagedekning, sterk økning i sysselsettingen, mange tusen flere ansatte i pleie og omsorg og til historisk satsing på vei og jernbane».

Samtidig erkjenner han at det ikke går an å hvile på laurbærene.

– Regjeringen kan med rette være stolte av det vi har fått til. Men de siste målingene viser at vi ikke kan hvile oss på det vi har gjort. Vi må fortsette arbeidet. Mye kan bli bedre, og regjeringen deler folks utålmodighet, ifølge Stoltenberg. (ANB)

Annonse
Annonse