JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støttes av sine egne

Sentralstyret i Senterpartiet stiller seg bak Terje Riis-Johansen i Hardanger-prosessen.

Olje- og energiministeren har vært i hardt vær siden vedtaket ble fattet om å bygge kraftlinje fra Sima til Samnanger i Hardanger med master og luftspenn. Det gjorde heller ikke saken bedre at SV-leder Kristin Halvorsen la vesentlige deler av skylden nettopp på Senterpartiet.

Fredag ettermiddag orienterte Terje Riis-Johansen sentralstyret i partiet om prosessen så langt og hvordan den føres videre.

– Sentralstyret ga Riis–Johansen og regjeringen sin støtte til hvordan prosessen nå føres videre og til at det legges opp til samarbeid med lokale og regionale myndigheter, sier partileder Liv Signe Navarsete til NTB.

Avviser lokale krav

Hun er glad for at arbeidet med å bygge kraftlinjen er startet og for at regjeringen vil utrede mulighetene for å bruke sjøkabel på de mest naturskjønne og utsatte strekningene. Navarsete og sentralstyret understreker viktigheten av en solid lokal forankring i den videre prosessen, men avviser kravet fra de berørte ordførerne om å legge utbyggingen på is inntil endelig vedtak er fattet.

– Sentralstyret støtter avgjørelsen om å gå videre med utbygging av kraftlinjen. Det er viktig for å sikre kraftforsyningen i Bergen og omegn. Samtidig er dette arbeidet også viktig i arbeidet med å elektrifisere norsk sokkel, et mål alle partiene på Stortinget, bortsett fra Fremskrittspartiet, er enige om, sier Navarsete.

52 master til høsten

Ordførerne frykter at byggearbeidet vil låse mastetraseen, men må nå finne seg i at så mange som 52 høyspentmaster vil kunne bli reist allerede før regjeringen har bestemt seg for om strømmen på deler av strekningen skal føres gjennom jord eller sjø.

De sju kommunene som utgjør Hardangerrådet motsetter seg høyspentmaster på det 92,5 kilometer lange strekket langs Hardangerfjorden. Hovedkravet er sjøkabel fra Sima til Kvam og jordkabel fra Kvam til Samnanger.(ANB-NTB)

Annonse
Annonse