JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må lytte mer til grasrota

Annenhver velger mener at regjeringen tar for lite hensyn til lokale synspunkter i viktige saker.

15 prosent mener regjeringen er svært dårlige til å lytte til grasrota, mens 31 prosent mener at statsrådene er ganske dårlige til å lytte, viser en meningsmåling Respons har utført for Aftenposten.

31 prosent mener at den rødgrønne regjeringen verken er god eller dårlig til å lytte, 14 prosent mener ganske god og 1 prosent svært god.

Hardanger-kritikk

På spørsmål om hva de syns om regjeringens håndtering av striden om kraftlinjer over Hardangerfjorden, sier 36 prosent ganske dårlig og 25 prosent svært dårlig.

Bare 9 prosent mener at regjeringen har håndtert saken på en ganske god eller svært god måte, mens 19 prosent mener at håndteringen verken har vært god eller dårlig.

– Dette er tall jeg lytter til, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap) som legger til at det av og til er nødvendig for regjeringen å fatte upopulære vedtak.

En advarsel

AUF-leder Martin Henriksen er bekymret og mener at regjeringen bør bli flinkere til å lytte til lokale synspunkter.

– Tallene må tas veldig på alvor. De er en advarsel til oss rødgrønne om å framstå mer lyttende og ydmyke, selv i de situasjoner hvor man må skjære gjennom, sier han til Aftenposten.

Større ydmykhet

Flere av regjeringspartienes fylkesledere maner også til større ydmykhet fra regjeringshold.

– Det går snart mot valg, ikke minst derfor må vi ta på alvor at folk har den oppfatningen. Regjeringen må bli flinkere til å oppsøke grasrota før beslutninger blir tatt, sier Ann-Kristin Sørvik (Sp), fylkesleder i Møre og Romsdal.

– Regjeringen må gå i seg selv og ha bedre kontakt med dem som berøres av vedtak, mener SVs fylkesleder i Rogaland, Rolf Bersås. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse