JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fyller 50 med de kongelige

Kronprinsparet er på gjestelisten når utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) inviterer til privat vennefest for å feire 50-årsdagen.

Støre bekrefter overfor VG at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er blant de omtrent 100 vennene som er invitert til privat bursdagsfeiring lørdag.

– Hun er invitert, og det er han også. Utover det mener jeg dette er et privat lag der det ikke har noen offentlig interesse hvem som kommer, sier Støre til avisen.

Selve dagen er onsdag, og den markeres med middag med foreldrene.

Støre mener at han takler bedre å fylle 50 enn statsminister Jens Stoltenberg, som ga uttrykk for en viss femtiårskrise da han rundet tallet i fjor.

– I motsetning til ham er jeg veldig, veldig uberørt av det. Først og fremst gir det meg en anledning til å få mye hyggelig oppmerksomhet og et påfølgende påskudd til å markere med familie og venner, sier utenriksministeren.

Støre forteller også til avisen at han nå tør å være åpen på sin kristne tro, i motsetning til for fem år siden. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse