JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dansen går som planlagt

Realityfans kan glede seg sammen med film- og TV-prosentene.

En historisk avtale med Filmforbundet gjorde at den varslede streiken ble unngått i siste liten.

I første omgang var det 50 produsenter for de tre populære TV 2-seriene Jakten på Kjærligheten, Farmen og Skal vi danse som var tatt ut i en mulig streik. Nå blir samtlige programmer laget som planlagt.

Meklingen mellom Filmforbundet og Produsentforeningen ble først avsluttet grytidlig fredag morgen, nesten seks timer på overtid.

Avtalen gjelder i denne omgang fotografer, lydfolk, klippere og regissører på reality og underholdningsproduksjoner.

– Historisk

Generalsekretær Leif Holst Jensen i Produsentforeningen er svært glad for at avtalen er i havn, selv om noe fortsatt gjenstår.

– Jeg håper både publikum, TV 2 og annonsørene gleder seg over dette. For oss er dette en historisk avtale som regulerer de fleste av forholdene vi ønsket å gjøre noe med - arbeidstid, overtid, reise og andre kompensasjoner, sier Holst Jensen til NTB.

Hittil har produsentene hatt individuelle kontrakter, noe som har ført til store forskjeller. Nå håper Holst Jensen at det blir mindre diskusjon i forbindelse med hvert prosjekt, og at hverdagen blir mer forutsigbar for alle.

Han legger til at spørsmålet om minstelønn fortsatt ikke er løst.

– Vi kommer tilbake til det ved neste forhandling når konsekvensene fra denne avtalen er bedre belyst for begge parter, sier han.

– Krevende

Filmforbundets leder Sverre Pedersen sier forhandlingene har vært tøffe.

– Forhandlingene har i perioder vært krevende, men vi har oppnådd en konstruktiv dialog der begge parter har måttet gi og ta, sier forbundsleder Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund.

Begge partene er enige om at de har en felles oppgave med å få gjenetablert et godt forhold i produksjonene og sikre høstens leveranser til kanalene og publikum. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse