JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Representerer flertallet

Han angrer intet og sier han representerer flertallet.

Men Christian Tybring-Gjedde (Frp) avviser at han er rasist etter kronikken om at innvandring holder på å rive Norge i filler.

Kronikken som Aftenposten trykket torsdag, førte til krass kritikk blant annet fra fremtredende politikere i Fremskrittspartiets mulige samarbeidspartner Høyre. Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) slo for eksempel fast overfor NTB at kronikken ikke var egnet til å øke samarbeidslysten på borgerlig side.

I et intervju i VG som Tybring-Gjedde skal ha ønsket å trekke, men som avisen likevel trykker fredag, sier Oslo Frps leder blant annet:

– Kronikken jeg har skrevet, representerer synspunktene til det store flertall av den norske befolkning. Jeg er mainstream i Norge og sier det du hører på fest eller i selskaper, men som ingen vil ta en offentlige debatt om.

Blant påstandene i kronikken som mange har reagert på, er at innvandringen truer med «å rive Norge i filler» og at Arbeiderpartiet har dolket den norske kulturen i ryggen.

– Norsk kultur skvises fordi vi er i mindretall mange steder, til fortvilelse for mange, men tydeligvis til stor tilfredshet for Arbeiderpartiet, sier Tybring-Gjedde til avisen.

Tybring-Gjedde svarer ja på VGs spørsmål om det er for mange innvandrere i Oslo i dag, og han sier det har gått altfor fort, noe som har hemmet integreringen. Samtidig sier han at han opplever å bli fremstilt med et rasistisk tilsnitt og at det er «ganske irriterende og frustrerende og så langt fra sannheten som mulig». (ANB-NTB)

Annonse
Annonse