JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trosser presidenten

Stortingspresidenten ba vararepresentant Erlend Fuglum droppe planene om å jobbe for konsulentselskapet First House, men Fuglum sa nei.

Erlend Fuglum møtte som vararepresentant i familie- og kulturkomiteen på Stortinget da et forslag om private barnehager ble vurdert. Samtidig har hans fremtidige arbeidsgiver, konsulentfirmaet First House, jobbet på oppdrag for barnehageselskapet Espira for å stoppe forslaget.

Stortingspresident Dag Terje Andersen svarte fredag Fuglum på et brev med spørsmål om hvilke oppdrag en vararepresentant på Stortinget kan påta seg.

– Den jobben bør han ikke ta, fordi det kan ende med at han havner i en dobbeltrolle, sier Andersen til Aftenposten.

– Det spesielle med denne saken er at han velger å gå inn i en slik jobb mens han risikerer å måtte møte på Stortinget, fortsetter Andersen.

Fuglum sier til Aftenposten at han ikke har tenkt til å følge stortingspresidentens råd, og han kommer til å begynne hos First House 6. september som planlagt.

– Jeg trenger ikke stortingspresidentens råd om yrkesvalg. Jeg har bedt om en avklaring av reglene. Det har jeg ikke fått, og brevet er vagt formulert. Brevet bidrar ikke til en avklaring, og jeg er skuffet over formen. Derfor er jeg usikker på hvordan jeg skal forholde meg til brevet, sier Fuglum

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse