JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Legg ned Likestillingsombudet»

Etter at Likestillingsombudet har lidd nederlag i flere viktige symbolsaker, mener både Fremskrittspartiet og Høyre at ombudet må legges ned slik det er i dag.

– I den formen det har i dag bør det legges totalt om. Nå bærer ikke ombudet preg av å være det det skal være - nemlig et tilsynsorgan som er opptatt av systemfeil som rammer vanlige mennesker. I dag fungerer det som et politisk mene- og synseorgan som ikke gjør jobben sin, sier leder av Høyres kvinneforum, Julie Brodtkorb Voldberg til NRK.

Ombudet tapte nylig en viktig symbolsak da regjeringen overså avgjørelsen om hijab i politiet. Bare fem av 19 krav som ombudet stilte i 2005 er fullt ut innfridd, melder NRK. Tapene har provosert både kritikere og støttespillere til ombudet. Nå varsler Høyre og Frp endringer dersom det blir regjeringsskifte etter neste stortingsvalg i 2013.

– Fremskrittspartiet mener at det å bruke 50 millioner kroner på nok en venstreradikal stemme er misbruk av skattepengene, sier sosialbyråd i Oslo, Sylvi Listhaug (Frp).

Til tross for tapene i viktige saker mener Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner at det tvert imot er et argument for å opprettholde ombudet. Også barne-, likestillings- og diskrimineringsminister Audun Lysbakken (SV) mener ombudet spiller en viktig rolle.

De funksjonshemmede mener på sin side at dersom det skal være et poeng med et ombud for de diskriminerte, kan ikke regjeringen overprøve ombudet når den finner det for godt.

– Det er ombudet som skal ivareta enkeltmenneskets interesser i dette. Da må også det ombudet sier bli gjeldende, sier Knut Magne Ellingsen, styreleder i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse