JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Venter stramt budsjett

Fellesforbundets leder Arve Bakke forventer et stramt statsbudsjett med hovedfokus på arbeid.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Arbeid er det aller viktigste for oss i Fellesforbundet i det kommende statsbudsjettet. Vi må bygge opp under arbeidslinja og jobbe målrettet for lav arbeidsledighet, sier Arve Bakke til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det krever et stramt budsjett der vi ikke bruker mer penger enn vi har.

Handlingsregelen

– Det er viktig at vi etter hvert kommer tilbake til handlingsregelen i bruken av oljepenger. I 2010 salderer vi budsjettet med 6,8 prosent mer enn det vi skaper i fastlands-Norge, og det betyr at vi ikke finansierer velferden med det vi skaper på fastlandet, sier Bakke.

Han legger til at Norge ennå ikke på mange år nødvendigvis vil gjøre det heller, men på sikt må det være målet.

– Vi må skape enda mer. Og vi må holde orden i økonomien. Kronekurs og rente er viktig både for industrien, sysselsettingen og verdiskapningen her i landet, formaner Bakke.

Prioriteringer

Bakke og Fellesforbundet har prioriteringene på plass når det gjelder budsjettet.

– Arbeidsmarkedspolitikken må ha et høyt nivå for at flest mulig hender skal være i arbeid. Alternativet for folk er passivitet. Vi får ikke lav ledighet og høy sysselsetting uten en aktiv politikk på dette området. Vi snakker om å skape verdiene som skal gå til velferd, sier Bakke.

Andre budsjettvinnere som vil stå høyt i kurs hos Bakke er spesielt eldreomsorgen, med flere hender i arbeid der, men også samferdsel.

Transport og soldater

– Jeg forutsetter at når politikerne har vedtatt en ny og ambisiøs transportplan, så vil de oppfylle den. Den rødgrønne regjeringen gjorde det i forrige periode, og jeg venter at de fortsatt vil gjøre det, utfordrer Bakke.

Han avslutter med en støtteerklæring til soldatene i Afghanistan.

– Så lenge vi sender ut norske soldater i strid, må det aldri være tvil om at de får det beste utstyret de har bruk for. Da kan vi ikke diskutere om det sikreste utstyret er dyrt, mener Bakke. (ANB)

Annonse
Annonse