JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp-politiker fikk gratis garasje

Stortingsrepresentant og tidligere ordfører Per Arne Olsen (Frp) har fått en ekstra garasjeplass verdt 220.000 kroner gratis fra en eiendomsutbygger.

Den tidligere Tønsberg-ordføreren erkjenner at han har fått parkeringsplassen gratis, men sier det var en kompensasjon for en manglende bod, skriver Tønsbergs Blad.

Hvordan parkeringsplassen både kan være gratis og en kompensasjon forklarer ikke Olsen, som også avviser å svare på spørsmål fra andre enn politiet i saken.

Ifølge entreprenører er kostnaden ved en parkeringsplass i kjeller normalt fra 150.000 til 200.000 kroner. Utbyggeren solgte ekstra parkeringsplasser til fast pris på 220.000 kroner i første byggetrinn. Kostnaden på en utebod er mellom 20.000 og 40.000 kroner, ifølge avisen.

Tidligere ordfører Per Arne Olsen og mangeårig leder av bygningsrådet Bent Moldvær fikk en eksklusiv mulighet til å kjøpe to av i alt åtte leiligheter på Jarlsø i Tønsberg som utbyggeren holdt unna markedet. Som to av de mest sentrale politikerne i Tønsbergs største parti, hadde de tett kontakt med utbyggeren i regulerings- og utbyggingssaken. Politiet vurderer fortsatt om saken skal etterforskes.

Olsen betalte 4.850.000 kroner for en 160 kvadratmeter stor leilighet på Jarlsø i Tønsberg.

Olsens leilighet var aldri ute i markedet med pris, men dette er listepris utarbeidet av eiendomsselskapet og DnB NOR i 2006. Inkludert i alle listeprisene var det én garasjeplass, men Olsen har fått to. Olsen kjøpte sin leilighet i mai 2009, etter at utbyggeren hadde holdt den unna markedet i to og et halvt år.

Eiendomsselskapet som solgte leiligheten og ga garasjen til Olsen, Jarlsø Eiendom, vil ikke kommentere saken overfor Tønsbergs Blad. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse