JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kraftig nedgang i asylsøkere

Ferske tall viser at Norge har den kraftigste nedgangen i antall asylsøkere i hele Europa. I Sverige går det den motsatte veien.

Justisminister Knut Storberget mener at årsaken først og fremst er mer effektive utsendelsesrutiner av dem som får avslag på sine søknader i tillegg til en generell innstramning av regelverket.

– Det er et kraftfullt signal når vi hittil i år har returnert over 6.000 asylsøkere til opprinnelseslandet. Dette viser at det er hensiktsløst å søke asyl i Norge for dem som ikke har reelt behov for beskyttelse, sier justisministeren til NTB.

I nabolandet har hele 18.300 personer søkt asyl så langt i år. Det er en økning på 36 prosent. I Norge er det omvendt. Så langt har 5.311 søkt asyl, en nedgang på hele 46 prosent, skriver Dagsavisen.

– I år har Norge den høyeste nedgangen i antall asylsøkere i Europa, mens i fjor hadde vi den største veksten, sier direktør Ida Børresen i Utlendingsdirektoratet.

For to år siden innførte den rødgrønne regjeringen kraftige asylinnstramninger, og det er hovedårsaken til at færre nå ber Norge om beskyttelse fra væpnede konflikter og krig.

Blant andre nordiske land har Danmark en økning på 30 prosent, mens Finland har en tilbakegang på 26 prosent i antall asylsøknader. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse