JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

UDI: Forpliktet til å hindre illegal innvandring

UDI sier til Frifagbevegelse at de ikke kan kommentere enkeltsaker, men understreker at de mottar om lag 115.000 visumsøknader hvert år, og at over 90 prosent av disse innvilges visum.
Via epost gir områdeleder i oppholdsavdelingen, Hanna Krange, denne kommentaren til den akutelle saken i Stavanger:
– UDI ønsker å legge til rette for internasjonal deltagelse på seminarer, idrettsarrangement og lignende. Det at 9 av 10 søkere får visum er et bevis på dette. Når vi vurderer visum ser vi i hovedsak på om den søker kommer til å reise hjem når visumet går ut. Har man for eksempel ikke fast inntekt og bopel er det mindre sannsynlig at man får visum. I forbindelse med konferanser kan det også være aktuelt å se nærmere på om søker skal være en aktiv deltaker ved å presentere et tema på en konferanse, eller om vedkommende skal være en mer passiv deltaker. UDI har som oppgave å sørge for at Utlendingsloven blir fulgt og den er vedtatt av Stortinget. Når det gjelder saksbehandlingstid skal visumsøknader bli behandlet i løpet av 15 dager dersom søknaden er korrekt utfylt. Hvis man får avslag har UDI som mål å behandle en eventuell klage på 30 dager.
UDI påpeker også at Norge er forpliktet til å motvirke illegal innvandring til Schengen, gjennom Schengen-samarbeidet.
Annonse
Annonse