JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Galgenfrist i Farsund

Styret i bildelfabrikken CT Farsund ga i dag ledelsen ett døgn ekstra for å skaffe de siste 14 millionene som må til for å redde fabrikken.

Fabrikken, som har 240 ansatte, har lenge stått i akutt fare for å bli slått over ende av finanskrisa. Før helga het det at fabrikken trengte 28 millioner kroner i frisk kapital om den skulle overleve. I forrige uke ble det forhandlet med fabrikkens kunder, BMW og Porsche, for å få dem til bidra økonomisk i en redningsoperasjon.

På dagens styremøte ble det klart at disse forhandlingene ikke har ført fram. Eierne av fabrikken, investeringsselskapet Monomoy har sagt seg villig til å bidra med 14 millioner, men vil foreløpig ikke strekke seg lenger.

Resultatet av styremøtet ble at CT-direktør Roger Cockroft fikk ett døgn til på å frsøke å skaffe de siste 14 millionene. Lykkes det ikke blir bedriften etter all sannsynlighet overlevert til skifteretten på torsdag.

— Vi kommer til å gjøre alt og satser på en avtale i tolvte time, sier direktøren til Farsunds Avis.

— Jeg tror uansett ikke at lysene blir slukket på fabrikken. En løsning kan være å finne nye eiere, slik at produksjonen kan startes opp igjen, legger han til.

Også tillitsvalgte Andreas Albrektsen håper i det lengste på en positiv løsning.

—Nå er det opp til eierne om de kan finne midler, sier han til NRK Sørlandet nå i ettermiddag.

Annonse
Annonse