JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Allkopi tegnet tariffavtale

Allkopis avdeling på Gardermoen har vedtatt å inngå tariffavtale med Fellesforbundet. – Et tydelig bevis på at ledelsen står ved avtalen fra våren 2008, sier en fornøyd Terje Fjellum.

På et styremøte nylig vedtok Allkopi AS, etter eget utsagn Norges desidert største kjede innen grafisk bransje, å inngå en såkalt direkteavtale med Fellesforbundet. Dermed ser det ut til at stridighetene mellom partene fra våren 2008 er et tilbakelagt stadium.

Da var Fellesforbundets medlemmer ved Allkopis avdelinger i Oslo i ferd med å streike for å få på plass en tariffavtale. Det hele endte imidlertid med at de fleste meldte seg ut etter at direktøren hadde lovet dem lønnsøkning. Etter noen harde tak, og etter at to store kunder hadde trukket seg fra Allkopi, snudde selskapets ledelse og inviterte Fellesforbundet til å holde informasjonsmøter.

Andre avdeling med tariffavtale

Allkopi har 26 avdelinger med totalt 260 ansatte. Avdelingen på Gardermoen er Allkopis andre som har tegnet tariffavtale med Fellesforbundet.

Terje Fjellum, leder av Oslo Grafiske Fagforening, er glad for at det ser ut til å gå riktig vei med tanke på faglig organisering.

– Nå er det fullt akseptert at de ansatte i Allkopi organiserer seg og at de kan få tariffavtale. Dette kan sikkert også berolige ansatte i andre avdelinger, mener Fjellum.

Oslo og Akershus

neste?

– Vi vil nå sette ekstra fokus på de ansatte ved Allkopis avdelinger i Oslo og Akershus og håper at de andre avdelingene rundt om i landet også er interessert i å bli medlem i Fellesforbundet, understreker han overfor magasinett.org.

Ifølge selskapets nettsted omsatte Allkopi AS for 285 millioner kroner i 2007.

Annonse
Annonse