JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tun trakk lengste strået

– Et klassisk eksempel på at pengene rår, sier Geir Sætre i AS Valdres og Valdres Trykkeri.

Geir Sætre, de ansattes representant i AS Valdres og Valdres Trykkeri, er uenig i vedtaket om å slippe til Tun Media. På den ekstraordinære generalforsamlinga kjempet styret og et stort mindretall av Valdres-aksjonærene innbitt mot Tun, som i mer enn ett år har forsøkt å få kontroll over den frittstående avis- og trykkeribedriften på Fagernes.

– Dersom forslaget til endringer i vedtektene blir vedtatt med 2/3 flertall, vil Tun Media kunne få kjøpe aksjene og få full kontroll over selskapet, sier Geir. Innløsningsprisen er satt til 139.500 kroner per aksje.

– Føler mindretallet seg dolket i ryggen av tidligere styreleder, som har en stor aksjepost?

– Det er forståelig hvis de er skuffet, ettersom et samlet styre var enige om strategien inntil hun plutselig trakk seg. Samtidig er dette et klassisk eksempel på at pengene rår. Jeg kan ikke skjønne at det er bedriftsøkonomi i å flytte bokbinderiet til Fagernes, investere i produksjonsanlegg til 50-70 millioner; til sammen over 100 millioner over de neste årene. Men jeg håper tipsene mine blir gjort til skamme.

Annonse

Flere saker

Annonse