JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kystvakta flytter

Kystvakta skal flyttes til Sortland. Det er budskapet forsvarsminister Grete Faremo har med seg til et møte på den nye KV-kommandoen onsdag.

Det skriver FiskeribladetFiskaren. Sentrale kilder bekrefter til bladet at regjeringen nå har tatt beslutningen om å flytte Kystvakta nordover; til Sortland i Vesterålen, der KV Nord har hatt base i over 30 år. Dette vil bli kunngjort i onsdag, samtidig som Norge og Russland skal underskrive den ferdige avtalen om delelinja i Barentshavet.

Ingen kommentar

Forsvarsdepartementet ville ikke kommentere beslutningen da Fiskaren kontaktet dem mandag, utover å vise til Faremos tale på Sortland onsdag. Her er også Kystvakt-ledelsen innkalt, men uten noen nærmere informasjon om temaet for møtet.

Vedtaket er i samsvar med forsvarssjef Harald Sundes innstilling om å legge ned både KV-staben i Oslo og KV Sør i Bergen og samle hele Kystvakta i Nord-Norge. Vedtaket er i tråd med regjeringens nordområdepolitikk, og vil i tillegg oppfylle en distriktspolitisk målsetning om å flytte statsinstitusjoner ut fra Oslo. Staben rundt KV-ledelsen i hovedstaden består i dag av 12 personer.

Varslet samling

I følge forsvarsledelsens beregninger vil flytting til Sortland gi årlige besparelser på rundt 10 millioner. På Sortland må det bygges nytt til 46 millioner, men i følge tall som Sortlandsavisa har fått tak i skal flyttingen bli lønnsom i løpet av seks-sju år, slik at mer ressurser kan bli frigjort til operativ innsats.

Hovedoppgaven til kystvakta er fiskerioppsyn, ressurskontroll og håndheving mot ulovlig fiske. Miljøovervåkning, bistand ved redningsaksjoner og toll- og grenseoppsyn er andre viktige oppgaver. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse