JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF-ordførere velger rødgrønt

Kristelig Folkeparti samarbeider med Fremskrittspartiet kun i tre kommuner.

Ellers er det samarbeid med de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet som dominerer, viser en kartlegging.

KrF samarbeider med Frp og Høyre i Oslo og Bergen i et parlamentarisk styringssystem. Det er kun i Lindås at KrF har ordfører som deler kontor med Fremskrittspartiet. Ellers er det Ap og Sp som dominerer samarbeidet med KrF, viser en kartlegging som Vårt Land har gjort.

I ni KrF-styrte kommuner er det inngått allianser med varaordførere fra Ap. I åtte KrF-styrte kommuner er makten delt med Senterpartiet, mens Høyre har sju varaordførere.

Kartleggingen viser at KrF-ordførere i distriktene er skeptiske til Frp-samarbeid. Men Oslos varaordfører Aud Kvalbein (KrF) deler ikke bekymringen.

– KrF har fått mye ut av samarbeidet med Frp i Oslo, sier hun.

Høyre og Frp har siden 2003 sittet i byråd i Oslo og hatt budsjettsamarbeid med KrF og Venstre. Kvalbein er fornøyd med resultatet.

– Det er ikke bare her i Oslo det går bra. I Bergen har KrF gått inn i byråd med Høyre og Frp. KrF bør bidra til at vi får en regjering på borgerlig side, sier Kvalbein.

Hun mener det viktige er å bidra til regjeringsskifte. KrF er derimot et så lite parti at det ikke bør gå inn i noen regjering selv, argumenterer Kvalbein. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse