JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kirkestreik avverget

Tre timer på overtid ble kirkestreiken avverget da Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon (KA) og arbeidstakerorganisasjonene ble enige om en ny hovedtariffavtale.

Partene i lønnsoppgjøret mellom Fagforbundet og KA kom til enighet om ny tariffavtale natt til lørdag. Det blir dermed ingen streik blant kirkens ansatte fra søndag morgen, slik partene fryktet.

– Meklingsresultatet bærer preg av at begge parter har måttet strekke seg. Vi har i det lengste forsøkt å unngå at kirkens medlemmer skulle bli rammet som følge av en streik blant tilsatte. De faktiske økonomiske rammene for dette oppgjøret har gjort dette meget vanskelig, sier administrerende direktør Frank Grimstad i KA i en pressemelding.

Meklingsresultatet innebærer at de ansatte får et generelt tillegg på 7.100 kroner. I tillegg kom partene til enighet i spørsmålet om lønnsutviklingen for de lavest lønnede gruppene i kirken. Oppgjøret har en totalramme på 3,73 prosent.

I avtalen ligger det også en enighet om at det skal foretas en helhetlig gjennomgang av lønnssystemet i kirkesektoren.

Det var ansatte i kirker, menighetskontorer og menighetsbarnehager i Oslo, Bergen, Stavanger og kirkeminister Rigmor Aasruds hjemkommune Gran i Oppland som sto klare til å gå ut i streik i helgen.(ANB-NTB)

Annonse
Annonse