JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

30 millioner til lokal utvikling

Regjeringen bevilger 30 millioner kroner til lokal samfunnsutvikling på neste års statsbudsjett.

kjell.werner@anb.no

Det røper kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Målet med satsingen er å styrke det langsiktige arbeidet i kommunene med å utvikle attraktive lokalsamfunn, sier Navarsete.

De 18 fylkeskommunene skal kunne søke på midler til utviklingsverksteder og nettverksarbeid hvor fylker, kommuner og regionråd samarbeider om prosjektene.

Støttespiller

– Flere kommuner må jobbe kontinuerlig for å bygge attraktive lokalsamfunn, sier ministeren.

Hun venter seg initiativ fra innbyggere, bedrifter, entreprenører, ildsjeler og frivillige organisasjoner som i større grad er villig til å integreres i kommunenes utviklingsarbeid.

– Fylkeskommunene skal nå få bedre kapasitet og kompetanse til å være en støttespiller for kommunene, sier hun og etterlyser mer effektiv bruk av virkemidlene for lokale utviklingstiltak.

Samordning

– Konkretiseringen av satsingen tar utgangspunkt i utfordringene i de enkelte regioner og kommuner. Satsingen skal også bidra til samordning av det lokale og regionale utviklingsarbeidet i fylkeskommunene, sier Navarsete.

– Vi ser for seg at man her lokalt utvikler verktøy for utviklingstiltak som kan være interessante for andre områder av landet. På den måten kan vi lære av hverandre, legger hun til.

Større områder

Sp-lederen karakteriserer satsingen som spennende.

– Utviklingsarbeid må skapes over et større område hvor man ser naturlige bo- og arbeidsområder under ett. I tillegg kommer faktorer som fritidsaktiviteter, sier hun.

– Er denne satsingen en oppfølging av regionreformen?

– Delvis. Det er et eget prosjekt med post på statsbudsjettet, men det bidrar også til en videreutvikling av fylkeskommunens nye rolle. Men her er det snakk om en bred samfunnsutviklerrolle, ikke bare næringsutvikling, sier Liv Signe Navarsete. (ANB)

Annonse
Annonse