JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Europeisk aksjonsdag

Det er ventet over 100 000 deltakere når europeisk fagbevegelse i morgen markerer sin misnøye med regjeringenes krisepolitikk.

einar.fjellvik@lomedia.no

Ifølge Den europeiske faglige samorganisasjonen (DEFS) har 50 fagorganisasjoner fra 30 land varslet at de vil delta i demonstrasjonen i EU-hovedstaden Brussel kl 13 i dag. I tillegg er det varslet nasjonale markeringer i en rekke land (se kartet).

Blant deltakerne i demonstrasjonen i Brussel er også nestleder i norsk LO, Tor Arne Solbakken.

– Selv om vi i Norge er mindre rammet av krisa enn andre land, er det viktig for oss å ta del i solidaritetsmarkeringen med arbeidstakere over hele Europa, som er rammet av andres uansvarlighet, sier Solbakken.

Hovedparolen for aksjonen i Brussel er «Nei til innstramminger – prioritér arbeidsplasser og vekst». Aksjonen, som gjennomføres samtidig med at EUs finansministre møtes i Brussel, er en protest mot at regjeringenes svar på finanskrisa i hovedsak har vært lønnsfrys, jobbkutt og kutt i pensjonsrettighetene for vanlige folk.

– Europeiske arbeidstakere opplever å måtte ta regningen for finansnæringens uansvarlighet gjennom økt ledighet, velferdskutt og kutt i opparbeide rettigheter, påpeker Tor Arne Solbakken, som appellerer til regjeringene om å innse at ensidige kutt forsterker krisa og skaper økte sosiale forskjeller.

DEFS krever at finansministrene innfører skatt på finanstransaksjoner, utvikler en bærekraftig industripolitikk og et bedre samarbeid om å hindre sosial dumping i Europa.

LAST NED: Løpeseddelen fra DEFS (engelsk tekst)

Annonse
Annonse