JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bedre tilbud til førskolebarna

Dagens barnehagetilbud i Norge sikrer ikke alle barn et godt systematisk, pedagogisk tilbud.

Det er hovedkonklusjonen i en utredning kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) fikk overlevert fredag ettermiddag. Loveleen Rihel Brenna, som også er leder for Foreldreutvalget for grunnopplæringen, har ledet utvalget. Nå kommer en rekke forslag om hvordan dagens barnehagetilbud kan styrkes for alle barn i førskolealder.

– Utvalget foreslår en del endringer i rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver. Blant annet må det bli tydeligere krav til progresjon i barns læring og utvikling, det må settes mål for hva det enkelte barn skal utvikle av basiskompetanse og det må settes mål for barnehagens arbeid med lek, omsorg og sosial kompetanse. Det må også stilles krav om likt fokus på formelle og uformelle læringssituasjoner i barnehagen, og det må tydeliggjøres hva innholdet i de skoleforberedende aktivitetene skal være, heter det i en uttalelse fra Brenna-utvalget.

– Utredningen inneholder mange spennende innspill. Ikke minst blir det lagt vekt på at kvaliteten og kompetansen i barnehagene må økes, det er i tråd med mine egne prioriteringer, sier Kristin Halvorsen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse