JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sammen mot datalagringsdirektivet

Fremskrittspartiet, SV, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre danner sin egen nei til datalagringsdirektivet-lobby i Stortinget.

Representanter fra de fem partiene møttes fredag i Stortinget. De er enige om å ha en videre dialog for å arbeide fram forslag til forbedringer av det nasjonale regelverket for lagring av trafikkdata.

De fem partiene har alle konkludert med at Norge ikke må implementere EUs datalagringsdirektiv fordi vil bety en massiv lagring av trafikkdata. De mener derfor at direktivet ikke er forenlig med personvernhensyn og folks rett til privatliv.

– Fram til regjeringen legger fram sitt forslag, vil vi ha jevnlig kontakt for å drøfte ulike problemer. Vi vil også i fellesskap innhente kunnskap og ha møter med eksterne aktører som for eksempel politiet, sier Geir Pollestad (Sp) til NTB.

Arbeiderpartiet og Høyre var ikke med på fredagens møte. Ap går inn for direktivet, mens Høyre fortsatt strever med å finne ut hva partiet skal bestemme seg for.

– Vi vil jobbe opp mot Høyre. Arbeiderpartiet blir det nok vanskelig å snu, sier Pollestad. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse