JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Stans utsendelsen til Hellas

Venstre vil i trontaledebatten mandag foreslå stans i tilbakesendingen av asylsøkere til Hellas.

Det opplyste partileder Trine Skei Grande i sin tale til partiets landsstyremøte søndag.

– Det er uforståelig å returnere asylsøkere til Hellas, et land som er ute av stand til å gi dem en seriøs og verdig behandling. Norge er dessverre i europatoppen i retur til Hellas, sa Skei Grande.

Venstrelederens tale artet seg stort sett som et angrep på regjeringen og dens politikk.

– Vi trenger politisk lederskap, og vi trenger vilje til å satse fremtidsrettet og moderne. Men vi har en regjering som administrerer og mener at ting er bra nok som de er. Vi i Venstre mener de både har mistet ører og øyne, sa hun.

Skei Grande oppfordret kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til å omgjøre vedtaket om å si nei til støtte til Transparency Norge som ønsker å begynne sitt arbeid mot lokal korrupsjon.

– Korrupsjon finnes i norsk politikk. Vi har i dag en kommunestruktur med blant annet en plan- og bygningslov som ikke akkurat hemmer disse kulturene, sa hun.

– Denne sommeren har vist at makt korrumperer så til de grader. Denne regjeringen som skulle være noe helt annerledes, mye mer åpen og mer lyttende, mer demokratisk, slutt på spill og intriger, har nettopp blitt det motsatte. Det er spill og spetakkel, og det blir bare verre. Det kommer ikke til å bli noe folkekrav om flertallsregjering ved det kommende valget, sa Skei Grande. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse