JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffede studenter

Studentorganisasjonen er skuffet over forslag til ny studiestøtteordning.

Forslaget går ut på å fordele studiestøtten flatt over 10 måneder.

- Dette er et håpløst forslag. Studentene er avhengig av større utbetalinger i begynnelsen av semestrene for å kunne betale blant annet pensumlitteratur, depositum til husleie og andre ekstraordinære utgifter ved studiestart, sier Anne Karine Nymoen, leder av NSO, i en pressemelding.

Med dagens ordning får studentene en større sum ved starten av hvert semester og resten fordelt likt utover de resterende 8 månedene.

- Vi har ikke blitt inkludert i utformingen av det nye forslaget, dette kommer fullstendig overraskende på oss, sier Nymoen.

I tillegg er studiestøtta bare indeksregulert, dette vi gi studentene 178 kroner mer i måneden.

- Dette er for dårlig. Vi har foreslått en opptrappingsplan for å nå målet om 11 måneders studiestøtte som vi hadde håpet at regjeringen ville følge opp. Vi kommer til å fortsette å jobbe hardt for at studenter skal kunne studere på heltid, sier studentlederen, som imidlertid er

fornøyd med at regjeringen foreslår å opprette 2200 nye studieplasser. Regjeringen opprettholder dessuten studentboligbyggingen med 1000 hybelenheter.

- En slik årlig satsning er noe vi har kjempet for i mange år, og vi er glade for at regjeringen følger opp egne løfter og målsetninger, sier studentlederen.

NSO arbeider aktivt overfor politikere, byråkrati, media, lånekassen og ledelsen på lærestedene for å bedre studenters faglige, sosiale og økonomiske vilkår. Mer informasjon om organisasjonene finner du på www.student.no

Med vennlig hilsen

Elizabeth Schei

Politisk konsulent

Paraplyorganisasjon for studentdemokratiene ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge.

Organisasjonen representerer om lag 200 000 studenter.

Annonse
Annonse

Paraplyorganisasjon for studentdemokratiene ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge.

Organisasjonen representerer om lag 200 000 studenter.