JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NSF: Ikke for de sykeste gamle

- Dette er dessverre ikke et budsjett for de sykeste gamle. Pasienter som ligger på sykehus og venter på sykehjemsplass vil fortsette å vente, sier forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund.

- Dette er dessverre ikke et budsjett for de sykeste gamle. Pasienter som ligger på sykehus og venter på sykehjemsplass vil fortsette å vente, sier forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund.

Forbundslederen er klar på hva som må til for å heve verdighet og kvalitet for de sykeste eldre.

Kompetanse

- Det er kun gjennom satsing på kompetanse i hjemmesykepleien og flere sykehjemsplasser at denne gruppen vil få en verdig alderdom.

Normann er overrasket over at regjeringen ikke gjør mer for de sykeste eldre. Hjemmesykepleien og sykehjemmene skulle få økt prioritet med samhandlingsreformen. Undersøkelser NSF har gjort viser at det er stor mangel på godt kvalifiserte personell.

- Folk flest tror at når hjemmesykepleien kommer, så kommer det en sykepleier. Men ofte er dette personell helt uten helsefaglig utdanning. I snitt har de syke eldre mellom fire og seks forskjellige diagnoser samtidig og er dermed de meste helsefaglig krevende pasientene å behandle. Det er direkte farlig å overlate dette til ukvalifiserte, trygghet handler om å styrke kompetansen, det gjør ikke regjeringen i år heller, sier Normann i en pressemelding.

Profesjon

Forbundslederen er tydelig på hva som måtte til hvis sykepleierne skulle ha gitt regjeringen godkjent-stempel i eldreomsorgen. - I tillegg til at flere sykehjemsplasser burde regjeringen ha hatt som mål at 75 prosent av alle nye som ansettes må være sykepleiere eller andre med minimum treårig høyere utdanning. De resterende 25 prosent må ha helsefaglig utdannelse fra videregående skole.

- Dessverre gir regjeringens signaler i dette budsjettet i beste fall status Q i helse- og omsorgssektoren. Vi trodde at Samhandlingsreformen skulle føre til en kvalitetsbedring - det lar vente på seg,

Annonse
Annonse