JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Løftebrudd for rusomsorgen

Regjeringen vil styrke rusfeltet med 100 millioner kroner for 2011. Men redaktøren i gatemagasinet =Oslo er svært skuffet.

christina.halvorsen@anb.no

– Dette vil bidra til å gi mennesker med rusproblemer et bedre hjelpe- og behandlingstilbud. Ikke minst er dette viktig for familiene deres. Dette kommer i tillegg til tidligere bevilgninger, og innebærer at denne regjeringen har økt innsatsen på rusfeltet med en milliard kroner siden 2005, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Det foreslås å styrke kommunalt rusarbeid med 70 millioner kroner til økt kapasitet i tjenestetilbudet til personer med rusproblemer.

– Styrking av de kommunale tjenestene vil over tid bidra til å redusere behovet for langvarige og kostnadskrevende tjenester, redusere behovet for spesialisert rusbehandling og bidra til bedre livskvalitet for den enkelte, sier Strøm-Erichsen.

– Grov hån

Daglig leder og redaktør for gatemagasinet =Oslo, Anlov P. Mathiesen, er imidlertid svært skuffet.

– Dette er en grov hån mot vanskeligstilte som har fått voldsomme løfter de siste årene. Nesten regelmessig har det kommet løfter om historisk satsing på et felt det sjeldent har blitt satset på. Det er ikke det at det ikke blir gitt noe, for det gjør det, men det er ingenting i forhold til det de har sagt de skal gjøre, sier Mathiesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ny skuffelse hvert år

Mathiesen er særlig skuffet på vegne av området ettervern.

– Alle vet at det koster voldsomt mye penger, samtidig er alle enige om at det er der det skorter aller mest. Det krever et kjempeløft, og da handler det om økonomisk prioritering, sier Mathiesen.

«Regjeringens løfter til landets hjemløse og narkomane har vært svulstige helt siden valgseieren i 2005. Løftene har til tider skapt enorme forventninger på gata og i rusfeltet selv. Og hvert eneste år kommer en ny skuffelse. Jeg mener selvsagt ikke at narkomane eller hjemløse er en viktigere gruppe enn andre, men den er en av de lavest prioriterte gjennom en årrekke. Derfor blir løftebruddene desto mer nedlatende», skriver Mathiesen i et innlegg på fagbladet journalisten.no tirsdag.

– Ville satsingen vært bedre med en annen regjering?

– Jeg vet jo ikke, men jeg tviler, sier Mathiesen. (ANB)

Annonse
Annonse