JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SL: Rik stat - fattige kommuner

Den norske staten er rik, men Skolenes landsforbund mener regjeringa sultefôrer kommunene.

«Norge er i en nesten unik situasjon i forhold til de fleste land i verden. Likevel kuttes stillinger i både pleie og omsorg og i skole i Norges kommuner. Mange steder blir det færre, ikke flere sykehjemsplasser, og skoler legges ned i stort tempo», skriver landsstyret i Skolenes landsforbund i en kommentar til statsbudsjettet.

LO-forbundet for ansatte i skolen mener dette er en politikk som både undegraver oppslutningen om den rødgrønne regjeringen og tilliten til offentlig velferd.

«Svekket tjenestetilbud i kommunene fører til at de som har råd til det etterspør private tjenester», påpeker SL og ber regjeringen styrke kommuneøkonomien vesentlig.

«Vi ser helst at det skjer ved å innføre standarder og normer, slik at vi vet at penger til barnevern går til barnevern, penger til skolen går til skolen».

Annonse
Annonse