JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bli tydelig, Jens

Avtroppende AUF-leder Martin Henriksen mener Ap allerede har vinneroppskriften, men at det er på tide å bli mer tydelig på sakene.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi har sakene. Vi har prosjektene. Alt står i partiprogrammet. Men det er tid for tydelighet, sier Martin Henriksen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Da han åpnet det 52. ordinære landsmøtet i AUF torsdag, manglet det heller ikke på klare råd til moderpartiet. Men selv om AUF er på offensiven, med seks års sammenhengende vekst mot snart 10.000 medlemmer, er det vel ikke alle rådene Jens Stoltenberg vil følge.

Satsing på skolen

Martin Henriksens oppfordring om å la olja i nord ligge, er et av dem.

Andre råd kan det nok herske mer enighet om.

– Skole må være hovedsak ved valgene neste høst og i 2013. Ja, i alle valg fram til vi har alt på plass i skolen, sier Henriksen. Han nevner frafall i den videregående skolen som et av de aller viktigste satsingsområdene.

– Det er skolen som må tilpasses elevene. Det er ikke elevenes feil hvis man faller ut, da er det skolens feil, mener Henriksen.

Den avtroppende AUF-lederen forsnakket seg muligens fra talerstolen, til lett humring fra de frammøtte fra regjeringsapparatet.

– Gi slipp på skatteløftet som binder oss til makta, unnskyld, masta, skulle det være.

Tar pause

Henriksen høstet kanskje mest applaus da han snakket om hvorfor Norge fortsatt bør si nei til EU. Men også da han manet fram de politiske forskjellene mellom høyre- og venstresiden var det klassisk AUF-begeistring i salen. Framtidens Ap-folk mener som seg hør og bør at velferd, skole og miljø er å foretrekke framfor privatisering, skatteletter og økte forskjeller.

Men hva skal Henriksen gjøre nå da? Jo, han sier til ANB at det er på tide med en pause for å tenke, studere litt medievitenskap og kanskje ta en deltidsjobb. Når vi spør ham om ambisjonene foran stortingsvalget i 2013, er han imidlertid ikke så snakkesalig. Men med et lurt smil avviser han heller ikke at han vil til Stortinget. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse