JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Penger til lokalbutikken

Nå lyses det ut 15 millioner kroner i utviklingsstøtte til dagligvarebutikker i distriktene.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Kommunal- og regionaldepartementet lyser nå ut 15 millioner kroner til en ny investerings- og utviklingsstøtte til dagligvarebutikker i distriktene.

– Disse butikkene er ikke bare viktige for folk sine handlevaner, men de er også viktige møteplasser i bygda, der de andre møteplassene mange steder har forsvunnet. Dagligvarebutikken er et helt grunnleggende tjenestetilbud, sier statsråd Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nye tjenester

Departementet har gjennom mange år satset på distriktsbutikkene gjennom det såkalte MERKUR-programmet. Navarsete legger til at den nye potten på 15 millioner kroner kommer fordi mange butikker har et behov for å investere og modernisere. Ikke minst handler det om å legge til rette for nye tjenester og aktiviteter som kan sikre videre drift av butikkene.

Viktig funksjon

– Nærbutikken og den lokale kjøpmannen betyr svært mye for folk og lokalsamfunn. En moderne dagligvarebutikk har mange funksjoner, i tillegg til å selge melk og brød. Butikken lever i et tett samspill med folk i bygda, lokalt næringsliv og kommunen. Jeg vil komme med en sterk oppfordring til butikkeiere om å gå i samarbeid med de som kan være med på å legge til rette for økt aktivitet og lønnsomhet. Folk må også bruke nærbutikken sin, mener Navarsete. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse