JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lut lei MC-begrep

Per Sandberg mener at justisministeren må slutte å bruke begrepet «MC-kriminalitet».

FrP-politikeren er faktisk så lei av det han mener er «stigmatisering» av MC-folket at han har sendt ut en pressemelding hvor han ber Knut Storberget slutte å bruke begrepet.

– Det er kun en bitteliten andel av norske MC-eiere som er kriminelle. Når disse utøver kriminelle handlinger har det heller ingenting å gjøre med at de eier en motorsykkel. Det er helt bak mål av politiet og justisministeren å snakke om MC-kriminalitet når en motorsykkeleier for eksempel begår et ran eller et drap. Hva har det å gjøre med at gjerningsmannen tilfeldigvis eier en motorsykkel? spør Per Sandberg.

Han foreslår at både justisdepartementet og politiet heller bør bruke begrepet «organisert kriminalitet».

– Det skal ikke være belastende å være eier av en motorsykkel. Folk kjører motorsykkel for å få en fin opplevelse. Det er rekreasjon og trivsel. At noen ytterst få MC-eiere begår kriminelle handlinger skal ikke få den konsekvensen at alle motorsykkeleiere blir stemplet som kriminelle. Nå må politiet og justisministeren legge vekk betegnelsen MC-kriminalitet og heller snakke om hva dette virkelig dreier seg om, nemlig organisert kriminalitet, sier han. (ANB)

Annonse
Annonse