JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En viktig dom

– Denne dommen markerer at ytringsfriheten skal være vid for et hovedverneombud, sier LO-advokat Christopher Hansteen.
Det var Hansteen som prosederte Ulf Hæskens sak i Ofoten tingrett. Ifølge advokaten er dette en av de aller første rene varslersakene som er behandlet av en norsk domstol.
– Saken er viktig fordi den er så rendyrket omkring temaene varsling og ytringsfrihet. Videre er den viktig fordi det var et hovedverneombud, en viktig tillitsvalgt i bedriften, man forsøkte å sette munnkurv på, sier Hansteen til FriFagbevegelsde.no.
LO-advokaten beskriver tingrettens dom som en full seier.
– LKAB er en gammel hjørnesteinsbedrift i Narvik som har hatt en veldig sterk kultur for at «her behandler vi ting internt». Tingrettens dom slår fast at en slik kultur er det ikke rom for i 2010, mener Hansteen.
Dommen i Ofoten tingrett ble avsagt 14. oktober, og begge parter har en måneds frist for å avgjøre om de vil anke den inn for lagmannsretten. (FriFagbevegelse.no/EF)
Annonse
Annonse