JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ren Arbeiderparti-regjering

Hvor lenge kan vi mange gode arbeiderpartivenner sitte og se på at ekstreme utenforliggende minoriteter skal få ødelegge partiet vårt, spør Mellvin Steinsvoll.

Tiden er inne for et regjeringsskifte. Vi kan ikke lenger ha en regjering der Arbeiderpartiet som det største partiet i Norge, sitter som gissel for et SV og Sp som ikke tar samarbeid på alvor. Vi kan heller ikke fortsette en politikk der ekstreme minoriteter i miljøbevegelsen, får herje som de vil. Resultatet blir uakseptabelt og ødeleggende for Arbeiderpartiet. Selv partiets trofaste velgere føler at troverdigheten er truet. Dette må vi ha en slutt på. Arbeiderpartiet må kjøre hardere på vår egen politikk. For meg som fra min daværende posisjon i LO, arbeidet sterkt for det flertallet vi fikk i 2005, er det tungt å si det, men jeg ser det slik nå, at Arbeiderpartiets troverdighet og politiske gangsyn, er viktigere enn det rødgrønne «samarbeidet».

Folkets mening er klar. Slik situasjon en fremstår, viser meningsmålinger at et stort flertall av det norske folk, ønsker en regjering utgått av Høyre og Fremskrittspartiet. La dette flertallet i folket få en regjering slik de ønsker nå. I motsetning til Per Kristian Foss, så ser jeg faktisk at det er riktig tidspunkt til å ta et politisk oppgjør med våre to «samarbeidspartnere». Arbeiderpartiet får satt politikken tilbake til det vi som gode arbeiderpartivenner ønsker, og Høyre og Fremskrittspartiet får anledning til å vise flertallet i folket hva de står for.

Det er igjen stortingsvalg i 2013, og tiden frem dit, må vi bruke til tillitskapende arbeid bygd på Arbeiderpartiets politikk. Vår politikk handler blant annet om fellesskapets trygghet for gode helse- og omsorgstilbud fra vugge til grav, gode kommunikasjoner, og gode og trygge arbeidsplasser landet rundt. Skal dette bli noe annet enn festtaler, så må vi som punkt nr. 1 ta kraftsituasjonen på alvor. Vi kan ikke som Leif Sande i LO-forbundet Industri Energi, si at vi må stoppe arbeidet med overføringslinjene for kraft og bygge gasskraftverk i stedet. Nei, vi må minst gjøre begge deler.

Skal vi lykkes med vårt arbeid for vår politikk, trenger vi ro. Vi har ikke lenger råd til å bruke tid på et samarbeid som har vanskeligheter med å fungere.

Annonse
Annonse