JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO er ingen bokklubb

En fagbevegelse er ingen bokkubb som skal ha som hovedoppgave å drive med verving.

At vi har LOFavør er muligens greit nok, men en viss ideologisk konsistens må en forvente av en fagbevegelse som også skal være drivkraft for en solidarisk samfunnsutvikling.

Høyresiden vil la markedskreftene råde, og kjemper daglig for bedre rammebetingelser for at de rike skal bli rikere. En seier for høyrekreftene var da de lyktes i å privatisere det alle er avhenging av, elektrisk kraft. Heldigvis har mange kommuner fortsatt eierskap i egne energiselskap, noe som gjør at overskuddet blir tilbakeført til viktige felleskapsoppgaver i slunkne kommunekasser.

Stor er derfor min forundring over å bli oppringt av «Norges- Energi A/S», som med tilgang til LOs medlemslister, skal berike sine eiere. Jeg ble forbannet, fordi jeg er bekvem med at min kraftleverandør, Stange Energi, 100 prosent eiet av Stange Kommune, får et overskudd de kan fordele til eldreomsorg, skole og barnevern. At LO gir markedskreftene fritt spillerom til å øke sin profitt opplever jeg som ideologisk hodeløst! Dette øker forskjells-Norge, og er et direkte bidrag til at eiere av NorgesEnergi kan drøse ved den franske riviera med champagne og russisk kaviar på million luksusyacht.

Så LOs ledelse: Vi har solidariske programmer for et felleskapssamfunn, derfor må vi leve slik vi lærer. Det LO gjør i denne

saken er dobbelmoral. For oss som har førerkort vet vi at det er livsfarlig å blinke til venstre og kjøre til høyre. Jeg forventer handlekraft og politisk styring av LOs ledelse i denne sak! Og medlemmer som blir oppringt av NorgesEnergi: Si nei, og bruk kommunalt eide kraft leverandører!

Annonse
Annonse