JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdriting av Terje Riis-Johansen

Som medlem av LO mottar jeg LO-Aktuelt. På baksiden av utgave nr. 12 har Vidar Eriksen en tegning som jeg syns er helt på kanten av hva man bør forvente av et seriøs tidskrift som LOAktuelt.

Jeg vil understreke at jeg har stor sans for karikaturtegnere og tegnekunst hvor man benytter satire som virkemiddel. Jeg har heller ingen problemer med å se at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har gjort en dårlig figur i Hardanger- saken, men det er faktisk underordnet her.

Jeg må ærlig talt si at den «humoren» som tegner Vidar Eriksen legger for dagen, hadde jeg forventet å finne i et dårlig russeblad heller enn på baksiden av LO-Aktuelt. Ikke er den godt laget, ikke er den morsom og den er vulgær i sin framtoning, etter min mening. Den spiller på enkel og primitiv språkbruk og tabuord. I tillegg er den ispedd en narraktig og nedlatende omtale av organdonasjoner. Herer en fremstilling som mer minner om offentlig uthenging, enn intelligent humor og snert av satirisk spark til en minister.

Poenget mitt er ikke å skyte på pianisten, men når dette står på baksiden av LOs eget organ, med et opplag på rundt 30 000 eksemplarer og med 150 000 lesere, blir det møkkspredning i stor stil.

Jeg trodde LO var motstander av å henge ut folk, mobbing og offentlig utdriting. Videre trodde jeg at respekt, integritet og solidaritet var hedersord man hegnet om innenfor arbeiderbevegelsen.

Tar jeg virkelig så grundig feil? Jeg forventer et svar fra redaktøren på hvorfor man tillater slikt som dette og hva som er vitsen med et slikt utfall mot en enkeltperson, her i form av en minister?

Innlegget er fortkortet.

red.

LO-Aktuelt redigeres etter Redaktørplakaten og vi følger pressens regler for god presseskikk. Det er riktig at LO-Aktuelt er LOs organ, men verken det redaksjonens egne medarbeidere produserer eller det eksterne bidragsytere leverer representerer LOs offisielle syn. Innholdet i bladet er redaktørens ansvar. Vi har flere eksterne skribenter og tegnere. Enten de er statsråder, sentrale tillitsvalgte eller avistegnere, så har de full frihet til å formidle det de måtte ønske så lenge det er innenfor pressens etiske regler.

Og som statsråd må olje- og energiministeren finne seg i tøffere behandling enn andre. Men, folk leser både tekst og illustrasjoner forskjellig; og det må vi ha respekt for. Tilbakemeldingene på den nevnte tegningen har variert fra applaus til Brox sin kritiske vurdering.

Svein-Yngve Madssen,

ansvarlig redaktør

Annonse
Annonse