JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vi trenger drahjelp

Åpent brev til statsråd Kristin Halvorsen om rekruttering til mannsdominerte yrker:

Hei Kristin,

EL & IT Forbundet LOK Nordland og Møre og Romsdal har i sitt kurs/seminar i dagene 1. til 3. september behandlet temaet «rekruttering til mannsdominerte yrker» og da med spesiell vekt på å få inn jenter i disse yrker.

I den forbindelse ønsker vi å sende noen signaler og sterke ønsker om drahjelp fra din side.

Det første vi ønsker drahjelp til, er å se på rådgivertjenesten i ungdomsskolen og videregående skole. Vi opplever i dag at det er varierende kvalitet på rådgivere til ungdommen rundt om i landet, og vi ønsker at det blir gjort endringer innenfor dette som gjør at rådgivingstjenesten blir mer profesjonell med større kvalitetssikring av rådgivere.

– Knytte rådgivingstjenesten mer opp mot partene og bedriftene i næringslivet og det offentlige.

– Sørge for at rådgivingstjenesten er på teknisk- og kunnskapsnivå med ungdommen.

– Benytte ungdom/lærlinger som deltakere – støtte til rådgivingstjenesten.

– Sørge for at rådgiverne til enhver tid er oppdatert på situasjonen i næringslivet.

– Rådgivertjenesten blir tatt ut av skoleverket og lagt inn under fagutdanningsetaten i fylkene.

Det andre vi ønsker drahjelp til er å øke statusen for yrkesfag. Fra vår side sett er det viktig å få fagarbeidere, og da spesielt jenter, til å stå lengre i sine yrker, blant annet for å øke kompetansen i yrkesfagene.

Ditt viktigste bidrag til dette kan være å motivere til og bidra til mer etter- og videreutdanning for dem som har tatt fagbrev. Et forslag kan være å knytte økonomi inn i dagens lov- og avtaleverk vedrørende etter- og videreutdanning.

Et annet forslag kan være å gjeninnføre/utvikle mer praktiske fag i grunnskolen.

Vårt bidrag til å få en endring i dagens sammensetning i yrkeslivet vil være å motivere og legge til rette for arbeidsgivere og fagforeninger til å styrke dette arbeidet.

Vi ønsker også å se på vårt eget ansvar som rollemodeller for dagens ungdom og arbeide for å endre gamle og fastlåste oppfatninger og «sannheter».

EL & IT Forbundet LOK Møre og Romsdal og Nordland ser frem til et videre samarbeid med deg i denne for oss viktige saken.

Annonse

Flere saker

Annonse