JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Eneste lederkandidat i KrF

Knut Arild Hareide er den eneste seriøse lederkandidaten i Kristelig Folkeparti. Han vil imidlertid ikke tone flagg før han gir beskjed til valgkomiteen i desember.

Dagens første nestleder, og av mange sett på som den eneste lederkandidaten utenom Hareide, Dagrun Eriksen, har kommet til at hun ikke vil stille til valg som leder, men utelukker ikke å fortsette som nestleder.

Etter uttalelser fra flere fylkeslag om at hele den sittende ledelsen bør stille sine plasser til disposisjon, er Hareide i realiteten den eneste kandidaten som kan samle partiet, særlig etter at Hans Olav Syversen har gjort det klart at han ikke er noen lederkandidat.

Hareides kandidatur styrkes også ved at Eriksen peker på ham som Dagfinn Høybråtens etterfølger.

Ikke avgjort

Både Hareide og Eriksen var ettertraktet av media etter den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Eriksen for å forklare hvorfor hun ikke ville bli leder, mens Hareide etter beste evne prøvde å forklare at ledervalget ikke er avgjort.

– Det riktige er at prosessen går sin gang, sa Hareide, som ikke ville spekulere på om det finnes andre lederkandidater enn ham selv.

Hareide klarte imidlertid ikke å legge skjul på at han setter stor pris på den brede støtten han har fått og får, ikke minst anbefalingen fra Dagrun Eriksen.

– Støtten fra Dagrun Eriksen teller veldig sterkt, sier han.

– En samlende kandidat

Eriksen legger stor vekt på betydningen av å få en leder som kan samle og begeistre partiet.

– Hareide oppleves som en samlende kandidat. Jeg tror han har det som skal til for å begeistre og løfte partiet. Det trenger vi nå, understreker hun.

Eriksen betegner veien fram til avgjørelsen om ikke å forsøke å bli valgt til leder som en prosess der det viktigste var å finne ut hva hun hadde lyst til å gjøre fremover.

– Nå håper jeg at partiet har bruk for min kompetanse, men ikke som leder, sier hun.

Eriksen legger vekt på at det var riktig å si hva hun ønsket når hun først hadde bestemt seg

– En avklaring vil gjøre det lettere å få en god og ryddig debatt om lederspørsmålet, understreker hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse